Industriepark-Noord 12 B-9100 SINT-NIKLAAS, Belgium
+32 (0)3 776 34 13 weynlauwers@weynlauwers.be

Bedrijf

Weyn-Lauwers is een voorraadhoudende leverancier van kleppen - flenzen - fittingen - buizen, in DIN en ASTM, staal en roestvast staal. Belangrijke voorraad van bal-, vlinder- en membraanafsluiters, gateway, globe-, bellow-, plaatafsluiters, druk-, reducing- en veiligheidskleppen, filters en keerkleppen.

 

Magazijn> 8000 m2, constructie en automatisering in eigen magazijn.

Trendsetter


Onze onderneming was aanvankelijk gevestigd in het centrum van Sint-Niklaas, maar door gebrek aan uitbreidingsmogelijkheden verhuisden we als eerste onderneming in 1961 naar de eerste industriezone van deze stad. Op dat vlak waren we dus een echte trendsetter.

Sindsdien zijn we altijd trouw gebleven aan deze locatie, van waaruit we - dankzij de centrale ligging - de hele Belgische markt uitstekend kunnen bedienen. Met andere woorden: "Weyn-Lauwers geldt al decennialang als een onbetwiste vaste waarde in het ondernemerslandschap".

Het bedrijf groeide sinds 1948 uit tot een handelsbedrijf voor onder meer afsluiters, buizen en fittingen. De jongste jaren focussen we ons ook steeds meer op dit ruim assortiment van de afsluiters. Rudi Weyn, vertegenwoordigt als zaakvoerder de derde generatie. Het team wordt versterkt door zus Conny, die vooral de administratie en de boekhouding voor haar rekening neemt.

 

Automatisering van afsluiters


Weyn-Lauwers pakt in de markt van de afsluiters uit met verschillende troeven. Eerst en vooral is er onze ruime stock. Op onze bedrijfsoppervlakte van 8000 vierkante meter, hebben we 4000 artikelen leverbaar uit voorraad. Het aanbod is enorm en heel gediversifieerd.

Daarnaast beschikken we intussen al meer dan tien jaar over een eigen afdeling die zich specialiseert in de ombouw en automatisering van afsluiters. Zo automatiseren wij schuifen plaatafsluiters, kogelkranen en vlinderkleppen, met pneumaten, motoren of verlengspindels, eventueel voorzien van eindschakelaars, wormwielkasten of positioners. Dit laat onze klanten toe de afsluiters van op afstand te bedienen en de werking en positie ervan te controleren.

Bovendien beschikken we over een ruime voorraad swing check en balkeerkleppen, klepafsluiters, filters, mofafsluiters, magneetventielen, compensatoren, enz.Een andere niet te versmaden troef: de interne organisatie van het bedrijf. “Wie naar ons belt, krijgt doorgaans mij aan de telefoon” vervolgt Rudi.Dat maakt het ons mogelijk om heel flexibel op dringende vragen in te spelen. We zoeken meteen naar oplossingen voor onze klanten, zodat ze heel snel geholpen worden. Heel wat producten van Weyn-Lauwers worden, via klanten van het bedrijf, in waterzuiveringsprojecten en de procesindustrie ingezet. Alles wordt bij hen geleverd, al is het ook mogelijk dat bestellingen in ons magazijn worden opgehaald.”

 

Antwoord op iedere vraag


De intense samenwerking die we met diverse fabrikanten wereldwijd hebben opgebouwd, heeft ervoor gezorgd dat we een stevige reputatie hebben vergaard. Dankzij die prima contacten konden we ons aanbod fors uitbreiden. Dat laat ons toe om op praktisch iedere vraag een afdoend antwoord te geven: afsluiters, buizen, fittingen, maar vooral de al dan niet pneumatisch of elektrisch gestuurde afsluiters in de meest diverse, hoogwaardige materialen.